Alte aplicații

viticultură Procesul de producere a vinului

Gheața carbonică în viticultură are un rol foarte important în procesul de producere a vinului. Din momentul în care strugurii au fost culeși, păstrarea aromei este esențială în încercarea de a obține un vin bun.

Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este de a adăuga gheață carbonică în recipientele cu strugurii proaspăt recoltați. De asemenea prezența gheții carbonice previne oxidarea mustului în timpul fermentației.

domeniu industrial Îndepărtarea vaporilor inflamabili

O altă întrebuințare a gheții carbonice este în domeniul industrial la îndepărtarea vaporilor inflamabili din rezervoare, care prin sublimarea granulelor de gheață carbonică ridică vaporii inflamabili.

Gheața carbonică este utilizată și în desfacerea și remontarea garniturilor, rulmenților sau cilindrilor motoarelor sau ansamblurilor cu piese presate.

transport Transport condiționat de temperatură

Dioxidul de carbon (CO2) sub formă de gheață carbonică (peleți sau blocuri) este capabil să mențină temperatura necesară pe parcursul întregului lanț de distribuție al tuturor mărfurilor perisabile, de la producător la consumatorul final.

Procedeul este utilizat și de liniile de catering aerian, maritim sau de alte transporturi speciale. Se obține o temperatură scăzută constantă, pentru o perioadă lungă de timp si după utilizare nu apar reziduuri sau umiditate.

domeniu agriculturii Produse cerealiere

O altă calitate este și prevenirea activității insectelor în containere închise cu cereale sau orice alte produse cerealiere, deplasând oxigenul, dar nemodificând în nici un fel gustul sau calitatea acestor produse.